Nieuws

image

Zon, zee, strand... en help, soms ook acne!

Je kent het wel, je bent net terug van zon, zee, strand en daar zijn ze dan: PUISTJES. De combinatie van zon, zweet en zonnebrandcrème zijn dan ook dé ideale (broei-) omgeving voor acne om op je huid te verschijnen. Wil je weten hoe je ze voorkomt en wat je eraan kan doen als het toch zo is... lees dan snel verder.

EVEN TER VERDUIDELIJKING:

Hoe jonger je bent, hoe logischer we het vinden dat je last hebt van acne. Door een verhoogde talgproductie ben je in je jeugdjaren dan ook gevoeliger aan onzuiverheden. Deze onzuiverheden genezen dan wel sneller, omdat je huid jonger en dus veerkrachtiger is. Naarmate je ouder wordt, produceert je huid minder talg en kan je daarom af en toe plaatselijke puistjes krijgen. Deze genezen minder snel, omdat de celvernieuwing trager is, waardoor de restschade zoals pigmentvlekjes en roodheden langer zichtbaar blijft op je huid.

WE ZETTEN DE ACNE FEITEN OP EEN RIJTJE


volwassenen acne


Wist je dat acne bij volwassenen wel vijf keer vaker voorkomt bij vrouwen dan bij mannen? We hebben hier een goede uitleg voor: De grootste oorzaken zijn hormonale schommelingen, chronische stress en omgevingsfactoren. Dit uit zich in ontstekingen en echte 'puistjes' en minder in mee-eters. Bij volwassenen komt acne het vaakst voor langs de kaaklijn, rond de mond, op de kin en langs de onderkant van de wangen.

jeugd acne


In tegenstelling tot acne bij volwassenen, komt acne bij de jeugd evenveel bij jongens als bij meisjes voor. De oorzaak hiervoor? De pubertijd. Onze hormonen slaan dan helemaal op tilt, waardoor er overtollig talg wordt geproduceerd. Dit uit zich vooral in mee-eters. De befaamde T-zone is hier de meest voorkomende plek voor puistjes, dus op het voorhoofd, de neus en kin.

Waarom acne in de zomer? daarom!


In de zomer is onze huid extra gevoelig aan puistjes. Vaak vragen we ons af waarom dit zo is, wel daarom:

De zon en haar UV-stralen maken je huid dikker en verlagen de immuniteit, waardoor er sneller nieuwe ontstekingen ontstaan en oude puistjes minder snel helen. Hitte, luchtvochtigheid en zweet is de combinatie die ervoor zorgt dat de pH-waarde van je huid verstoord raakt en deze uit balans brengt. Door de warmte gaat de talgproductie omhoog, waardoor je poriën verstopt raken. Dit leidt tot puistjes. Last but not least, zonnebrandcrème. Wanneer je een SPF gebruikt die wat dikker is van textuur, kan deze ook puistjes veroorzaken. Een ophoping van talg, dode huidcellen, vuil en de dikkere textuur van de crème verstoppen je poriën waardoor acne ontstaat.

LICHTE SPF PRODUCTEN TO THE RESCUE!



MESOESTETIC
MESOPROTECH ANTIAGING FACIAL
SUN MIST SPF50

Heb je een gevoelige of gepigmenteerde huid? Dan is de Mesoprotech lijn van Mesoestetic jouw redder in nood! De gelaatsmist biedt een hoge bescherming, heeft een ultralichte textuur en is niet vet.

JANE IREDALE
POWDER-ME BRUSH
SPF30

On-the-go dekking en zonnebescherming in één product? Dat is de jane iredale Powder-Me Brush! Met zijn SPF30 is hij een volwaardig zonneproduct. Hij is bovendien hervulbaar.

COOLA
CLASSIC BODY SUNSCREEN
SPRAY SPF50

Heb je last van acne op je rug of schouders? Dan is de Classic Body Sunscreen Spray van Coola jouw match! De lichte formule voedt en beschermt je huid. Volledig waterbestendig.

DIT DOE JE BETER NIET


Je kent het vast wel. Bij het zien van het eerste puistje grijp je meteen naar zwaardere producten met zuren, scrub je je gelaat vaker en ga je tot het uiterste om er zo snel mogelijk weer vanaf te zijn. We snappen het, the panic is real. Maar het drastisch veranderen van je skincare routine kan het evenwicht van je huid verstoren waardoor die helemaal gaat flippen.

Wat moet je dan wel doen? Helemaal niets. We weten dat het absoluut gestoord klinkt, maar wachten tot de puistjes vanzelf weer verdwijnen zal je huid veel verdriet besparen. Probeer dus de drang om je routine grondig te veranderen te weerstaan, want dit verstoort je huid en doet meer kwaad dan goed. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat je geen milde spot treatment, zoals de Dermalogica AGE Bright Spot Fader mag gebruiken op je puistjes die je al hebt.

VOORKOMEN IS BETER DAN GENEZEN


We weten nu wel wat acne in de zomermaanden triggert, maar nu is de vraag hoe we van deze ongewenste vrienden afkomen en vooral, hoe we ze voorkomen. REINIG, REINIG, REINIG je gezicht élke ochtend en avond. Door te double cleansen verwijder je alle make-up, zonnefilters en vuil van je huid. Zo krijgt vuil geen kans om zich op te hopen in je poriën. PS: Was je gelaat niet met te heet water, vermijd overexfoliatie (één keer per week is meer dan voldoende) en behandel je gelaat niet te agressief. Deze gewoontes drogen je huid uit en lokken irritatie uit wat voor vroegtijdige veroudering zorgt.

Gebruik een moisturizer of serum afgestemd op je huidtype om dehydratatie te vermijden. Wanneer je huid niet genoeg gehydrateerd is, gaat het meer talg/olie aanmaken als een soort zelfverdedigingsmechanisme. Laat je zeker adviseren in ons Skin Expertise center.

Ga je regelmatig naar de sportschool of loop je vaak een rondje in het lokale park? Dan doe je dit beter zonder make-up. Je wilt er natuurlijk goed uitzien, maar make-up gemengd met zweet verstopt je poriën, waardoor puistjes kunnen ontstaan. Het is wel belangrijk om een goede SPF te dragen. Gotta stay protected! Reinig je gelaat na het sporten meteen, zodat zweetrestanten en andere onzuiverheden geen kans krijgen om in je poriën te dringen.

1 PRE PRE PRECLEANSE


Dermalogica Precleanse
Voor je aan het cleansen gaat, moet je precleansen. Deze reiniger op oliebasis is de eerste stap in jouw reiniging. Hij verwijdert overtollig talg, UV-filters, waterproof make-up en ander vuil.

 

2 SPOEL JE ZORGEN (EN ONZUIVERHEDEN) WEG


Environ Botanical Infused Subu-Wash Gel Cleanser
Deze matterende schuimende gezichtsreiniger helpt onzuiverheden en overtollig talg op het huidoppervlak weg te spoelen zonder je huid uit te drogen, zodat het zijn natuurlijke zuurbalans behoudt.

 

3 de 3-in-1 multitasker voor zachte exfoliatie


Augustinus Bader The Essence
Deze baanbrekende 3-in-1 formule zuivert, exfolieert en hydrateert je huid voor een gerevitaliseerde, stralende teint. Hij vermindert het uiterlijk van poriën en reguleert de talgproductie. Hij kalmeert en herstelt het evenwicht van je huid.

4 GEBRUIK EEN MOISTURIZER/SERUM AFGESTEMD OP JE HUIDTYPE



VOOR DE VETTE HUID


Mesoestetic HA Densimatrix
Een vette/acné huid kan vochtarm zijn, waardoor de talgwerking nog actiever wordt in een poging om je huid wat extra te hydrateren. Het hyaluronzuur in dit serum hydrateert tot in de diepste lagen van je huid, zonder ze vettig te maken.

 

VOOR DE GECOMBINEERDE HUID


Clinique Smart Broad Spectrum SPF15 Custom-Repair Moisturizer
Is je huid droog op bepaalde plekken en vet op andere? Dan heb jij een gecombineerde huid. Deze slimme dagcrème helpt je huid om vocht aan te trekken en vast te houden, waardoor puistjes zich minder snel zullen vormen.

 

VOOR DE NORMALE HUID


Clarins Hydra-Essentiel Cream SPF15
Ook als je huid niet te droog of te vet is, moet je het voldoende hydrateren om je gezonde glow te behouden. Deze moisturizer van Clarins voedt je huid en zijn zachte textuur voelt zalig aan op je gelaat.

ONZE TOP 3 ACNE BEHANDELINGEN


Last van acne, of dit nu voor/tijdens/na de zomer is? Wist je dat je dan niet meteen naar de dermatoloog moet? Bij Skin Expertise Parfuma hebben we maar liefst 9 behandelingen waarmee we jouw acne te lijf gaan.

comfort zone


URBAN DETOX | 55 MIN | 75
Deze relaxerende behandeling van Comfort Zone ontgift je huid en reinigt het van onzuiverheden en imperfecties. Een detox behandeling die je huid voedt, hydrateert en laat stralen voor een gezonde, glowy teint.

environ


FOCUS-ON TEXTURE | 40 MIN | 60
De intensieve combinatie van de Electro-Sonic DF-technologie, de Cool Peel en microneedling verbetert het aanzien van zachte (acne)littekens en zorgt voor een gladdere, zachtere huidtextuur. Voor optimaal en langdurig resultaat raden we aan om deze behandeling in kuurvorm te doen met een voor en na foto.

mesoestetic


MESO PURIFY | 70 MIN | 85
Reinigt de huid van onzuiverheden en vuil, voor een stralende glowy teint. Een non-invasieve behandeling die je perfect kan laten doen wanneer je nog actieve ontstekingen hebt. Voedt en hydrateert om dehydratatie tegen te gaan, zodat je huid er gezond blijft uitzien en er geen nieuwe puistjes ontstaan. Daarnaast is deze behandeling ook super ontspannend. Za-lig!

Natuulijk verdwijnt je acne niet met één gelaatsbehandeling, maar door persoonlijke advies op jouw maat en de juiste skincare routine zal je huidconditie enorm verbeteren. Onze huidexpertes in onze winkels te Hove en Antwerpen staan je met veel plezier bij met hun raad.