Nieuws

image

9/6/2023

Wat is de impact van blauw licht op je huid en hoe bescherm je het?


In onze moderne wereld zijn we voortdurend omringd door technologie en schermen, van computers en smartphones tot televisies en tablets. Hoewel deze apparaten ons leven op vele manieren vergemakkelijken, brengen ze ook een onzichtbare bedreiging met zich mee: blauw licht.

Mensen in België besteden dagelijks gemiddeld 5 uur en 45 minuten aan het kijken naar een scherm (Data portal 2022). Deze regelmatige blootstelling aan blauw licht kan verschillende schadelijke effecten hebben op de huid, waaronder:

  • Schade aan Cellen: Blauw licht kan schade aanrichten op cellulair niveau, wat kan leiden tot verzwakte huidcellen en een verminderde huidgezondheid.
  • Oxidatieve Stress: Blootstelling aan blauw licht kan de productie van vrije radicalen verhogen, wat kan leiden tot oxidatieve stress in de huid. Dit kan leiden tot versnelde huidveroudering en schade aan de huidstructuur.
  • Ontstekingen: Blauw licht kan ontstekingsreacties in de huid veroorzaken, wat kan leiden tot roodheid, irritatie en zelfs acne-uitbarstingen.
  • Schade aan collageen en elastine: Langdurige blootstelling aan blauw licht kan de afbraak van collageen en elastine versnellen, wat resulteert in een verminderde stevigheid en elasticiteit van de huid. Dit kan leiden tot het ontstaan van fijne lijntjes, rimpels en een slappere huid.
  • Hyperpigmentatie: waarbij donkere vlekken of verkleuringen op de huid ontstaan.

BRONNEN VAN BLAUW LICHT

Belangrijke bronnen van blootstelling aan blauw licht zijn verlichting, digitale apparaten en zonlicht. Het grootste deel van de oxidatieve stress veroorzaakt door blauw licht komt voort uit zonlicht (96%!), terwijl kantoorverlichting en digitale apparaten (4%) ook een bijdrage leveren.

zonlicht

ZONLICHT

Het blauwe licht in zonlicht maakt ongeveer 25-30% uit van het totale zonlicht, terwijl 5% bestaat uit UV-straling.

  • Beschadigt fibroblasten en keratinocyten: Lijntjes, rimpels
  • Beschadigt de lipidelaag: Droogheid
  • Beschadigt melanocyten: Pigmentatie
  • Beschadigt DNA: slechte genezing
  • Verhoogt ontstekingen: Roodheid
  • Verhoogt MMP's: verslapping/verlies van elasticiteit

SKIN BLUE FILTER VAN ADVANCED NUTRITION PROGRAMME

Skin Blue Filter is een voedingssupplement dat de huid beschermt tegen blauw licht. Het herstelt en beschermt de huid tegen de schade veroorzaakt door blauw licht en kan de huid tot 60% beschermen tegen toekomstige blootstelling aan blauw licht.

Het biedt een "interne SPF" die elke huidcel beschermt, 24/7 actief is en niet weggeveegd of afgewassen kan worden. Voor een volledige bescherming van de huid wordt aanbevolen om het te combineren met een topische SPF en dagelijks in te nemen.

Ingrediënten: Vitamine E, Olijf, Luteine, Zeaxanthine, Biotine (vrij van gluten, zuivel, gist, zout, soja)

Resultaten na 60 dagen gebruik: 17% verbeterende hydratatie, 15% gladdere huid, 16% minder rimpels, 19% minder roodheid en 14% verbeterde huidbarrière.

anp-skin-blue-filter-supplement
  • skin-blue-filter-voor-en-na-4
  • skin-blue-filter-voor-en-na-3
  • skin-blue-filter-voor-en-na-2
  • skin-blue-filter-voor-en-na
skin-blue-filter-wie

BESCHERMEN VAN BINNENUIT EN VAN BUITENUIT DOOR TE SMEREN

Het is belangrijk om te beseffen dat blauw licht invloed heeft op de huid van iedereen en kan leiden tot schade aan de huidbarrière, pigmentatie, roodheid, lijntjes, rimpels, droogheid, verslapping/verlies van elasticiteit.

Het is daarom belangrijk om je huid te beschermen tegen de schadelijke effecten van blauw licht, zowel van binnenuit als extern. Door het gebruik van antioxidantrijke voeding, supplementen en het hanteren van goede huidverzorgingsroutines, kun je de gezondheid en stralendheid van je huid behouden in onze moderne digitale wereld.

BLUE LIGHT SKINCARE BESCHERMING