Nieuws

image

16/6/2023

Waarom je collageen écht moet gebruiken in je skincare routine

Van crèmes en serums tot poeders en pillen: collageen valt niet te missen in de beauty wereld. Dit eiwit belooft dan ook heel wat goed te doen voor je huid. Maar wat is collageen eigenlijk? En waarom is het net zo’n waardevolle aanvulling aan je skincare routine? Je leest het hier!

WAT IS COLLAGEEN?

Collageen is een belangrijk eiwit dat structuur geeft aan je lichaam en zorgt voor de stevigheid en elasticiteit van je huid. Je lichaam maakt zelf collageen aan, maar vanaf je 25ste neemt de natuurlijke productie hiervan af wat kan leiden tot tekenen van huidveroudering zoals rimpels en een slappere huid. Het is dus geen overbodige luxe om collageen vanaf deze leeftijd toe te voegen aan je dagelijkse routine.

WAT DOET COLLAGEEN MET JE HUID?

De effecten van collageen zijn het meest zichtbaar in je gezicht. Zo helpt collageen bij het verbeteren van de hydratatie en het behoud van vocht in de huid, waardoor een gezonde en stralende teint wordt bevorderd. Daarnaast kan collageen de productie van andere belangrijke componenten in de huid, zoals elastine en hyaluronzuur, stimuleren. Dit draagt bij aan een stevigere en een zichtbaar jonger uitziende huid. Bovendien kan collageen de genezing van wondjes en littekens bevorderen, als ook de gezondheid van nagels, haar en gewrichten ondersteunen.

OP WELKE LEEFTIJD BEGIN JE BEST MET COLLAGEEN?

Hoewel de natuurlijke collageenproductie afneemt naarmate we ouder worden, kan het gebruik van collageen voordelig zijn voor mensen van alle leeftijden. Jonge mensen kunnen profiteren van de preventieve eigenschappen van collageen om de jeugdige uitstraling van hun huid te behouden, terwijl oudere mensen net de voordelen van collageen kunnen ervaren bij het verminderen van zichtbare tekenen van veroudering. We raden echter altijd aan om advies te vragen zodat je kan bepalen welke vorm van collageen en welke dosering het meest geschikt is voor jouw specifieke noden.

WELKE VERSCHILLENDE VORMEN VAN COLLAGEEN HEB JE?

crea_collageen-poeders

Collageen poeder

Collageen poeders zijn een populaire keuze door hun veelzijdigheid. Zo kan je ze toevoegen aan je favoriete drankje of mee verwerken in je eten. Dit maakt het eenvoudig om collageen in je dagelijkse routine op te nemen, zonder extra moeite.

crea_collageen-supplementen

Collageen supplement

Collageen supplementen zijn een andere populaire optie, omdat ze handig zijn voor onderweg en makkelijk kunnen worden ingenomen met water.

crea_collageen-elixir

Collageen elixir

Voor degenen die graag een verfrissende drank willen, zijn collageen elixirs een uitstekende keuze. Deze geconcentreerde vloeibare formules kunnen worden gemengd met water of sap voor een snelle en gemakkelijke inname.

crea_collageen-crème

Collageen crème

Tot slot bieden collageen crèmes een externe aanvulling op je huidverzorgingsroutine. Ze kunnen direct op de huid worden aangebracht om je huid te voeden en hydrateren. Welke vorm je ook kiest, zorg ervoor dat je kiest voor hoogwaardige producten van betrouwbare merken om de beste resultaten te behalen.

OP ZOEK NAAR COLLAGEEN POEDER? DIT RADEN WE AAN!

Heel wat mensen zijn razend enthousiast over de collageen poeders van BBODY! Ze zijn dan ook niet voor niets verkozen tot #1 collageen door de Belgische beauty magazines.

BBODY collageen poeders worden gemaakt van gehydrolyseerd viscollageen, afkomstig van wilde vis uit IJsland. Dit wordt makkelijker opgenomen, verteerd en verspreid door het lichaam. Bovendien is het viscollageen glutenvrij en staat het bekend om zijn ongeëvenaarde zuiverheid en kwaliteit. BBODY poeders bevatten geen kunstmatige toevoegingen, conserveringsmiddelen of onnodige vulstoffen, waardoor ze geschikt zijn voor alle huidtypes en voedingsvoorkeuren.

BBODY heeft twee soorten collageen poeder in hun assortiment: de 100% Hydrolyzed Collageen en Collageen met Vitamine C. Het verschil zit voornamelijk in de smaak en het gebruik.

BBODY 100% Gehydrolyseerde Collageen

Drink dit poeder in een warm of koud drankje elke ochtend op een nuchtere maag voor verbluffende beauty resultaten. De smaak is eerder neutraal.

crea_bbody-100-gehydroliseerde-collageen

BBODY Gehydrolyseerde Collageen met Vitamine C

Dit poeder is enkel geschikt om te mengen met koude dranken, want warme dranken zorgen ervoor dat de vitamine C verloren kan gaan. Het heeft ook een lekkere sinaasappelsmaak!

crea_bbody-gehydroliseerde-collageen-met-vitamine-c

Kan je beide poeders samen innemen? Absoluut! Mix en match naar jouw voorkeur!

Naast de BBODY collageen poeders bieden we ook andere collageenproducten aan in ons assortiment. Heb je deze al ontdekt?

crea_anp-skin-collagen-support

Advanced Nutrition Programme Skin Collagen

Skin Collagen Synergy (112 capsules) samengesteld om de collageenproductie van binnenuit te ondersteunen. Ze bevatten een synergetische mix van hoogwaardige ingrediënten die de huidelasticiteit en -hydratatie verbeteren. Skin Collagen Support (60 capsules) bieden ondersteuning bij het behouden van een jeugdige huid. Ze bevatten belangrijke voedingsstoffen die helpen bij de aanmaak en bescherming van collageen.

crea_mesoestetic-age-element-firming-concentrate

Mesoestetic Age Element Firming Solutions

Age Element Firming is een krachtig gamma dat helpt bij het verstevigen en vernieuwen van de huid. Het bevat geavanceerde actieve ingrediënten collageen- en elastineproductie stimuleren, waardoor de huid steviger en veerkrachtiger wordt.

crea_annayake-extreme-sérum-fermeté-extrême

Annayake Fermeté Extrême

Sérum Fermeté Extrême en Soin Fermeté Extrême richten zich op het verstevigen van de huid. Ze bevatten collageenversterkende ingrediënten die helpen om de elasticiteit en stevigheid van de huid te verbeteren, waardoor een jeugdiger uitziende teint wordt bevorderd.

crea_myblend-superserum-firmness

myBlend

Ontdek ook myBlend Superserum Firmness en het myBlend MyLEDMask. Het collageenserum verstevigt en verjongt de huid, terwijl het LED-masker gebruik maakt van lichttherapie voor een gezondere huid. Elk licht heeft specifieke voordelen voor de huid, zoals het verminderen van ontstekingen, het verbeteren van de huidtextuur en het stimuleren van de collageenproductie.

crea_magicstripes-lifting-collagen-mask

Magicstripes Lifting Collagen Mask

Dit collageenmasker is doordrenkt met, je kan het al raden, collageen en andere actieve ingrediënten die helpen om de huid te verstevigen en te liften.

crea_sisley-crème-collagène-et-mauve

Sisley Crème Collagène et Mauve

Sisley Crème Collagène et Mauve combineert collageen met malva-extract om de huid te hydrateren en te verstevigen. Het helpt de huidelasticiteit te behouden en fijne lijntjes en rimpels te verminderen, voor een jeugdige uitstraling.

Het gebruik van collageen poeders, pillen, elixirs of crèmes kan een waardevolle toevoeging zijn aan je dagelijkse skincare routine. Weet wel dat de resultaten niet van de ene op de andere dag zullen verschijnen, maar met consistent gebruik kun je na verloop van tijd positieve veranderingen in je huid opmerken. Begin vandaag nog met het verkennen van de verschillende opties en ontdek welke vorm van collageen het beste bij jou past. Investeer in je huid en geniet van de voordelen van een gezonde, stralende teint op elke leeftijd.