Nieuws

image

22/4/2024

Vier Earth Day met deze bewuste beauty brands

Wat is een betere manier om Earth Day te vieren dan een aantal verantwoorde merken in je huidverzorgingsroutine op te nemen? Het is belangrijker dan ooit om ons bewust te zijn van de impact die onze gewoonten hebben op de planeet, en dat geldt ook voor de skincare die we gebruiken. Gelukkig hebben onze favoriete merken de afgelopen jaren grote vooruitgang geboekt in hun streven naar duurzaamheid. Wij tonen je enkele merken die met trots een nieuwe weg inslaan naar een duurzamere schoonheidsindustrie.

DUURZAME MERKEN

earth-day-ren-clean-skincare

Ren Clean Skincare

REN Clean Skincare heeft niet alleen fantastische huidverzorgingsproducten, maar is ook een merk dat bewezen heeft veel om je huid en de planeet te geven. Met hun motto "Clean to skin. Clean to planet.", zijn ze erin geslaagd om hun hele merk zero waste te maken. Met hun gebruik van schone ingrediënten en verpakkingen die gerecycleerd, recycleerbaar en herbruikbaar zijn, kun je dit merk met een gerust hart toevoegen aan je dagelijkse routine. Onlangs hebben ze zelfs de aluminium sample geïntroduceerd. Naast het feit dat het plastic-vrij is, helpt het je om meer product uit je sampel te halen en heeft het een hersluitbare dop!

earth-day-aveda-invati-collectie

Aveda

“Powerful hair care begins with nature.” Aveda heeft zich altijd toegewijd aan clean en duurzame schoonheid, maar in 2021 onderging het beauty merk een enorme verandering. Al hun producten – van haarverzorging tot make-up – zijn nu 100% vegan. De Aveda-producten zijn volledig plantaardig, dierproefvrij en vervaardigd met 100% hernieuwbare wind-en/of zonne-energie. Dit wordt nog eens extra bevestigd door hun B Corp™-certificaat2 en Leaping Bunny certificaat.

earth-day-marie-stella-maris

Marie-Stella-Maris

"Schoon water en hygiëne voor iedereen." is de filosofie van Marie-Stella-Maris. Het eerste wat je misschien opvalt is hun prachtig verpakte mineraalwater, lichaamsverzorging en huisparfums. Wat dit merk nog mooier maakt, is hun engagement om te doneren aan duurzame waterprojecten. Ze stoppen niet totdat schoon water toegankelijk is voor iedereen, wereldwijd. Is je Marie-Stella-Maris body wash leeg? Blijf genieten van je spa-beleving terwijl je afval vermindert met hun refills.

earth-day-jane-iredale

jane iredale

jane iredale maakt jaren lang de meest zuivere make-up voor je huid. Hun minerale make-up bevat vitamines, antioxidanten en botanische extracten die je huid verzorgen, beschermen én kalmeren. Zelfs als je huid gevoelig is, hoef je je geen zorgen te maken, want de formules van jane iredale zijn vrij van geuren en irriterende vulstoffen, wat ze veilig en doeltreffend maakt voor alle huidtypes. Bovendien is het merk voortdurend op zoek naar nieuwe manieren om hun impact op het milieu te verminderen. De meeste producten zijn bijvoorbeeld navulbaar, ze vermijden het gebruik van plastic verpakkingen en recycleren daar waar mogelijk. Zo blijft jane iredale niet alleen trouw aan haar belofte van schoonheid, maar ook aan haar engagement voor een beter milieu.

MERKEN OP WEG NAAR DUURZAAMHEID

earth-day-shiseido-waso-collectie

Shiseido

Shiseido belooft meer te doen voor het milieu met de WASO-lijn. Door lokale Japanse ingrediënten te gebruiken, steunen ze lokale boeren en maken ze hun ingrediëntenlijst traceerbaar. Het is je waarschijnlijk al opgevallen dat de deksels van deze lijn er wat anders uitzien. Dit komt doordat ze gedeeltelijk gemaakt zijn van rijstzetmelen, één van de grondstoffen die overblijven na de verwerking van rijstkorrels. De potjes en tubes daarentegen zijn gemaakt van 95% gerecycled plastic.

earth-day-lancaster

Lancaster

Door zijn liefde voor de zee te verklaren, neemt Lancaster sinds 2018 voorzorgsmaatregelen om hun producten te verbeteren. Gerecyclede verpakkingen en vegan, reef safe formuleringen zijn de toekomst van hun zonverzorging. Ze beloven je beschermd te houden met hun gepatenteerde Full Light technologie terwijl ze het kostbare zeeleven beschermen. What is there not to love?