Nieuws

image

22/9/2023

S.o.s pigmentatie na de zon

Heb je je ooit afgevraagd waar die onverwachte donkere vlekken vandaan komen na een zonnige vakantie? Hier een duidelijke kijk op pigmentatie en hoe je het kunt aanpakken.

WAT IS PIGMENTATIE?

Pigmentatie, dat duistere mysterie op je huid, wordt eigenlijk veroorzaakt door een verhoogde productie van melanine. Dit is het natuurlijke pigment dat je huid, haar en ogen hun unieke kleur geeft. Hoewel leeftijd een rol speelt, is blootstelling aan de zon één van de belangrijkste boosdoeners achter deze toename. De heerlijke warmte van de zon heeft een schaduwkant: hyperpigmentatie. Hoewel de zon ons vitamine D geeft, kan het ook leiden tot ongewenste donkere plekken door te veel melanine.

WAT KAN IK DOEN TEGEN PIGMENTATIE?

Voorkomen is beter dan genezen en daarom bescherm je je huid best zo goed mogelijk tegen de schadelijke stralen van de zon. Zelfs op bewolkte dagen is het belangrijk dat je je huid ALTIJD met een goede SPF beschermt. Maar er is hoop. Van verhelderende huidverzorging tot professionele behandelingen, je kan pigmentatie verminderen en je egale huid herstellen, maar verdwijnen gaat het niet helemaal. Bij Skin Expertise Parfuma adviseren we de Cosmelan behandeling voor drastische vermindering van hyperpigmentatie.

ONZE FAVORIETEN OM PIGMENTATIE TE VERMINDEREN

ren-clean-skincare-ready-steady-glow-aha-tonic

REN Clean Skincare Ready Steady Glow Daily AHA Tonic

Deze krachtige toner vernieuwt de huid effectief, exfolieert en bevordert celvernieuwing voor een egale teint.

dermalogica_powerbright-dark-spotserum

Dermalogica Powerbright Dark Spot Serum

Een doelgericht pigmentatieserum met snelle resultaten die je huid egaliseren en verhelderen.

advanced-nutrition-programme-skin-vit-c

Advanced Nutrition Programme Skin Vit C

Een voedingssupplement dat vroegtijdige huidveroudering, een ongelijkmatige teint en blootstelling aan de zon aanpakt.