Nieuws

image

8/3/2023

Ontdek de powervrouwen achter deze 7 beautymerken

Who run the world? Girls! Ter ere van Internationale Vrouwendag richten we de schijnwerpers op bijzondere vrouwelijke oprichters en hun succesvolle merken. Hun invloed op de beautywereld is sinds het ontstaan grensverleggend en blijft vandaag de dag nog steeds een ware bron aan inspiratie voor de nieuwste trends. Zet deze 7 beautymerken alvast op je must-buy-lijstje bij Parfuma!

BOBBI BROWN

Het begon met een eenvoudig idee, maar dat groeide snel uit tot een wereldwijd succes. Make-up artist Bobbi Brown lanceerde in 1991 tien flatterende lipstick kleuren, maar diezelfde dag was de collectie al volledig uitverkocht! De natuurlijke looks die ze creëerde vielen op in tijden waar opvallende en onnatuurlijke beauty in was. Het was de start van Bobbi Brown Cosmetics vanuit de filosofie dat schoonheid begint bij jezelf en daar zijn ze vandaag de dag nog steeds van overtuigd.

Ondertussen hoort Bobbi Brown bij Estée Lauder Companies, maar de producten verbeteren nog steeds je ware schoonheid in plaats dan het te verbergen.

JANE IREDALE

Lang voor ‘Clean Beauty’ hot en trending werd, richtte Jane Iredale haar eigen make-up merk jane iredale op. Als casting director en producer werkte ze nauw samen met acteurs die door hun zware make-up last hadden van een probleemhuid. Daarom besloot ze om gezonde cosmetica te verkopen dat er niet alleen goed uitziet, maar ook goed aanvoelt én goed is voor je huid. Alle producten zitten boordevol mineralen en zuivere ingrediënten en ze zijn ook nog eens 100% dierproefvrij! Clean Beauty in zijn zuiverste vorm dus.

Wist je dat… haar Amazing Base Loose Mineral Powder enthousiast werd onthaald door skincare professionals door de kalmerende, dekkende en beschermende eigenschappen. Sounds amazing right?

LAURA MERCIER

Laura Mercier is een wereldberoemde make-up artist en oprichtster van het merk Laura Mercier Cosmetics. Haar faam heeft ze te danken aan de ‘Flawless Face’ techniek: een natuurlijke manier van opmaken dat oneffenheden camoufleert en pluspunten accentueert. Sinds 1996 inspireren haar make-up en skincare vrouwen wereldwijd om hun unieke schoonheid te omarmen en zelfzeker door het leven te gaan. De iconische Translucent Loose Setting Powder, haar geliefde Caviar Stick Eye Colour of de Tinted Moisturizer zijn niet voor niets favorieten onder de beauty liefhebbers!

JO MALONE LONDON

Al eens gehoord van Jo Malone London? Waarschijnlijk wel, want het lifestyle-merk is ondertussen in meer dan 80 landen terug te vinden. De Britse Jo Malone maakte als sinds haar kindertijd geuren met bloemen uit haar tuin. Later startte ze haar eigen parfummerk Jo Malone London op dat de Britse stijl in al zijn pracht en glorie weerspiegelt. Hun heerlijke geurcreaties zijn tijdloos en elegant, maar altijd verrijkt met een vleugje humor en eigenzinnigheid.

Wist je dat je hun parfums alleen of samen kan dragen door Fragrance Combining? Zo kan iedereen zijn eigen geur afstemmen en creëer naargelang de stemming of gelegenheid waarin je je bevind!

ESTÉE LAUDER

Estée Lauder begon haar bedrijf in 1946 met vier huidverzorgingsproducten en één eenvoudig uitgangspunt: dat elke vrouw mooi kan zijn. Gewapend met die filosofie, plus doorzettingsvermogen, creativiteit en passie veranderde ze het gezicht van de cosmetica-industrie. Deze ambitieuze vrouw bewees dat alles mogelijk was als je maar de moed had om je dromen waar te maken. In 2004 overleed Estée Lauder op 95-jarige leeftijd, maar het merk zal haar naam voor altijd voortdragen.

AERIN

Aerin trad in de voetsporen van oma Estée Lauder en richtte haar eigen luxe lifestyle-merk op genaamd Aerin. Haar eigen levensstijl en passie voor bloemen, kunst en reizen vormt een bron aan inspiratie voor de heerlijke parfums. Iedere geur bevat de meest verfijnd ingrediënten en viert vrouwelijkheid op zijn eigen manier. De parfums nemen je mee op een unieke reis en vertellen hun eigen verhaal. Ben jij al verkocht aan één van hun geuren?

MAUDE

Ben je toe aan wat nieuws in de slaapkamer? Dan is sexual wellness merk Maude worth the try. Maude werd in 2018 opgericht door de Amerikaanse Éva Goicochea vanuit het idee dat intieme wellness toegankelijk moet zijn voor iedereen. Daarom verkopen ze simpel maar stijlvolle, doordachte en betaalbare intimiteit essentials gaande van personal massagers en glijmiddel om je sexy time wat vuriger te maken. PS: wist je dat Dakota Johnson – bekend van 50 Shades of Grey – Co-Creative Director is?