Nieuws

image

Hoe herstel je beschadigd haar?

Gespleten haarpunten, haarverlies, klitten … het zijn zichtbare tekenen dat je haar beschadigd is en dringend nood heeft aan de juiste verzorging. Ben je ten einde raad? Dan heeft Parfuma goed nieuws. Met wat extra aandacht, liefde én de juiste producten zijn jouw droge lokken vast verleden tijd.

HOE KAN JE JE HAAR BESCHADIGEN?

In de meeste gevallen door externe factoren zoals voedingstekorten, contact met chloorwater, het gebruik van stylingtools, chemische behandelingen … en zo kunnen we nog even blijven doorgaan. Wat de oorzaak ook is, door deze gewoontes te vermijden en je haarverzorgingsroutine aan te vullen met de juiste producten maak je komaf met je ongelukkige coupe.

1 PROBEER LOSJES TE DENKEN


Haarelastiekjes zijn enorm handig. Maar wist je dat sommige elastiekjes je lokken irriteren en ervoor zorgen dat je haren afbreken als je je knot of staart te strak doet? De grote boosdoener is het ouderwetse elastiekje met de gekende metalen sluiting. Ze zijn vaak ontzettend moeilijk om uit je haar te halen en regelmatig trek je er nog wat haren bij uit. Ons advies? Gooi die elastiekjes in de prullenbak en koop elastiekjes zonder een metalen stukje, plastic elastiekjes of een scrunchie om je haar bijeen te binden. Ze zijn super fijn voor je haar en breken het niet snel af. Het beste blijft nog steeds om je haar los te dragen, maar wil je je haar echt uit je gezicht? Dan helpt een schuifspeldje of klemmetje je ook al uit de nood.

INVISIBOBBLE
SLIM CHROME SWEET CHROME
3 STUKS
INVISIBOBBLE
SPRUNCHIE SLIM TRUE GOLDEN
2 STUKS
INVISIBOBBLE
BARRETTE TOO GLAM TO GIVE A DAMN
2 STUKS

2 HITTEPLAN


Dat je best geen bloedhete stijltang gebruikt om je haar te stijlen, is algemeen geweten. Toch zijn er nog heel wat andere manieren waarop de hitte jouw haar kan beschadigen. Denk bijvoorbeeld aan blootstelling aan de zon, douchen onder heet water of het föhnen van je haar. De vuistregel: hoe minder hitte, hoe beter én vergeet geen hittebeschermer. Ga je de zon tegemoet of ben je van plan om je haar te föhnen, krullen of stijlen? Spray dan wat van je favoriete beschermende spray of stylingsproduct en voilà: je prachtige lokken zijn daar.

FURTERER
SOLAIRE SUN RITUAL PROTECTIVE
SUMMER FLUID 50+KPF
ORIBE
GOLD LUST MYSTIFY
RESTYLING SPRAY
BUMBLE AND BUMBLE
HAIRDRESSER'S INVISIBLE OIL
HEAT/UV PROTECTIVE PRIMER

3 STEL JE CHEMISCHE BEHANDELING EVEN UIT


We hate to break it to you, maar chemische behandelingen zoals een kleuring of permanent zijn ook schadelijk voor je haar. Natuurlijk is het moeilijk om afscheid te nemen van die mooie highlights of die baby blonde kleur, maar zorg voor een pauze tussen elke behandeling. Hoe langer je wacht, hoe beter je haar kan herstellen. Dit zijn alvast jouw redders in nood om de intensiteit van je kleur zo lang mogelijk te houden:

CHRISTOPHE ROBIN
COLOR SHIELD SHAMPOO
FURTERER
OKARA BLONDE BRIGHTENING SHAMPOO
ORIBE
BEAUTIFUL COLOR SHAMPOO

4 WAS JE HAAR MINDER


Je weet waarschijnlijk wel dat je haar té veel wassen niet goed is, maar weet je ook waarom? Het zorgt voor mooi gehydrateerde lokken, een gezonde hoofdhuid én het bespaart je extra tijd in de ochtend. Probeer je haar om deze redenen dus niet meer dan drie keer per week te wassen. Kan je toch een opfrisser gebruiken? Kies dan een goede droogshampoo die de vettige glans zonder al te veel moeite uit je haar haalt.

ORIBE
GOLD LUST DRY SHAMPOO
FURTERER
NATURIA DRY SHAMPOO
BUMBLE AND BUMBLE
PRÊT-A-POWDER NOURISHING
DRY SHAMPOO

5 KIES DE JUISTE CONDITIONER OF PROBEER EEN HAARMASKER


Na het wassen van je haar is een conditioner of haarmasker onmisbaar in je verzorgingsroutine. Één van zijn vele voordelen? Het hydrateert en voedt je haar extra. Wil jij jouw lokken in topconditie brengen? Gebruik dan altijd een conditioner bij het wassen van je haar en ruil deze 1 keer per week in voor een haarmasker. Dit zijn Parfuma’s favorieten voor diep gevoed haar:

ORIBE
HAIR ALCHEMY RESILIENCE CONDITIONER
AUGUSTINUS BADER
THE CONDITIONER
K18
LEAVE-IN HERSTELLEND HAARMASKER

6 GA VOOR EEN VOEDENDE BEHANDELING


Gebruik jij al een haarolie of -serum op het einde van je haircare routine? Ieder haartype geniet van dit populaire product, maar voor mensen met droog of beschadigd haar is het een echte musthave! Ze geven je haar namelijk een laatste verzorgende boost. Deze haarolies en serums doen wonderen voor je beschadigd haar:

AUGUSTINUS BADER
THE HAIR OIL
HAIR RITUEL BY SISLEY
HAIR RITUEL L'HUILE PRÉCIEUSE CHEVEUX
FURTERER
ASTERA FRESH SOOTHING
FRESHNESS CONCENTRATE