Nieuws

image

Alles wat je moet weten over het wonder ingrediënt retinol

Retinol, een derivaat van vitamine A, is dé gouden standaard in skincare. Of het nu gaat om vroegtijdige huidveroudering of puistjes, retinol is geliefd bij bijna elk huidtype voor zijn verstevigende, verhelderende en verzachtende eigenschappen. In dit artikel duiken we dieper in op dit wonderingrediënt.

WIST JE DAT...

Retinol dé actieve stof bij uitstek was in de beautywereld als het ging om huidveroudering in de jaren ‘90? Alles komt terug, zelfs in skincare. Retinol maakte de laatste jaren een heuse comeback en is opnieuw een essentieel deel van onze dagelijkse verzorgingsroutine.

RETINOLS DUBBELE WERKING: DIEPTE EN OPPERVLAKTE

Retinol werkt zowel in de diepte als op de oppervlakte, waardoor rimpels kunnen verminderen en de huidtextuur kan verbeteren. Het stimuleert de productie van collageen, hyaluronzuur en elastine, wat de huid veerkrachtiger en sterker maakt. Het effect op je uitstraling en teint is vrij snel zichtbaar, wat een leuke bonus is.

VOORZICHTIGHEID GEBODEN: DOSERING EN GEVOELIGHEID

Het is echter belangrijk op te merken dat in een te hoge dosis retinol je huid kan irriteren, uitdrogen en gevoeliger kan maken. We raden dus aan om je huid geleidelijk aan retinol te laten wennen.

DE TIMING VAN VERJONGING: RETINOL GEBRUIKEN OP ELKE LEEFTIJD

Is er een magisch tijdstip om met retinol te starten? Dit heeft weinig te maken met je verjaardag en meer met de conditie van je huid. Je kan retinol al beginnen gebruiken van zodra de eerste tekenen van veroudering, zoals fijne lijntjes of pigmentatie, zichtbaar zijn. Ben je ouder dan 50? Dan kan je het uitdrogende effect van retinol aanpakken door een hydraterende crème te smeren.

WANNEER GEBRUIK JE RETINOL?

Je brengt retinol best enkel ‘s avonds aan, omdat het je huid namelijk gevoeliger maakt voor de zon. Omdat retinol een krachtige exfoliant is, is het cruciaal om de rest van je routine mild en hydraterend te houden.

HET BEGINT ALLEMAAL MET DE PERFECTE REINIGING

Kies een cleanser die make-up, zonnebrandcrème en vuil verwijdert. Let er wel op dat je exfolianten vermijdt binnen de 24 uur na het gebruik van retinol. Onze go-to cleanser is de CleanSkin Gelée Nettoyante Douceur van Annayake die je huid op een zachte, maar grondige manier gaat reinigen.

DAARNA BRENG JE RETINOL AAN

Onze top 3:

mesoestetic-skinretin-03

Mesoestetic Skinretin 0,3%

Rimpels, fijne lijntjes en pigmentatievlekken verminderen en je huid krijgt z’n glans en elasticiteit terug. Je gebruikt hem best om de twee dagen tot je het product goed verdraagt.

environ-focus-care-youth-concentrated-retinol-serum-1

Environ Conentrated Retinol Serum

Met zijn hoge concentratie retinol en colostrum is dit de perfecte oplossing wanneer je een oneven teint, fijne lijntjes of pigmentatie hebt. Niet geschikt wanneer je een gevoelige huid hebt.

dermalogica-retinol-clearing-oil

Dermalogica Retinol Clearing Oil

Deze olie breng je ‘s nachts aan voor het slapengaan. Dankzij retinol en salicylzuur verminderen onzuiverheden en vervagen tekenen van huidveroudering.

NA RETINOL = HYDRATEREN!

Bang voor een droge, schilfering huid bij het gebruik van retinol? Meng het met je favoriete moisturizer of gezichtsolie om de intensiteit ervan te verminderen. Of breng enkele minuten na het gebruik van retinol je vochtinbrengende crème aan.

Een andere populaire methode is de sandwichmethode: begin met je moisturizer, daarna retinol en je eindigt weer met een laagje moisturizer.

De Hydramemory Light Sorbet Cream van Comfort Zone is hier geweldig voor, omdat hij onmiddellijke hydratatie biedt zonder vettig aan te voelen.

IS DAGELIJKS RETINOL TE INTENS?

Wissel af met andere producten om je huid wat rust te geven. Door enkele dagen geen retinol te gebruiken, kan je huid langzaam wennen en kan je het geleidelijk opbouwen.

Skincycling: Wissel af tussen exfoliatie op avond één, retinol op avond twee en hydratatie op avond drie in je huidverzorgingsroutine.

GELAATSBEHANDELING VAN DE TOEKOMST:

behandeling-mesoéclat-peeling

Mesoéclat Peeling | 70min

De Mesoéclat peeling van Mesoestetic is de ideale behandeling tegen huidveroudering. Deze peeling bevordert huidverjonging, neutraliseert vrije radicalen en vermindert pigmentatie. Hij verbetert de helderheid, de vochtopname en elasticiteit van de huid, en verwijdert dode huidcellen voor een stralende uitstraling.

Wil je het beste resultaat behalen? Dan raden wij een kuur van 5 tot 10 behandelingen aan. Bij elke behandeling werken onze skin expertes dieper in de huid waardoor het resultaat alleen maar verbetert.

ONTDEK MESOÉCLAT EN BOEK JE BEHANDELING »

VITAMINE A BOOST:

crea_advanced-nutrition-programme-skin-vit-a-capsules

Retinol in supplementvorm

Wist je dat Skin Vit A supplementen van Advanced Nutrition Programme vitamine A en D bevatten? Vitamine A ondersteunt celvernieuwing en huidverjonging, terwijl vitamine D gezonde botten, spieren en het immuunsysteem ondersteunt. Dit versnelt de resultaten van retinol en minimaliseert reacties.