Nieuws

image

16/1/2023

Pure relaxatie met de coucou gua sha

Zucht. Monday Blues kunnen best wel vervelend zijn, maar al die zorgen en frustraties schraap je zo weg met een gua sha. Deze beauty tool gemaakt van kristal is niet alleen een ware hit, maar ook het ultieme ritueel om even volledig te ontspannen. Benieuwd? Dit moet je weten over deze populaire massage steen.

WAT IS EEN GUA SHA?

De gua sha is afkomstig uit de traditionele Chinese geneeskunde, waar de steen werd gebruikt om ziekteverschijnselen uit het lichaam te wrijven. Door de beauty tool volgens bepaalde bewegingen over acupunctuurpunten te laten glijden, stimuleer je een betere bloedsomloop en de afvoer van afvalstoffen. Daarnaast zou hij volgens alternatieve geneeskunde ook een positieve invloed hebben op je mentale welzijn doordat hij vaak wordt gemaakt uit kristallen zoals rozenkwarts of jade, die je beschermen tegen negatieve energie.

WAAROM IS DEZE BEAUTY TOOL ZO TRENDING?

Heb je nog geen gua sha in huis? Aarzel dan zeker niet om je skincare routine ermee te verrijken, want hij heeft heel wat voordelen. We zetten er enkele voor je op een rijtje:

  • Het verbetert je bloedsomloop: zo voorkom je onderhuidse ontstekingen en krijg je een gezonde gloed in je gezicht waar iedereen jaloers op zal zijn. Een goede bloeddoorstroming heeft ook een positieve invloed op het huidverouderingsproces.
  • Het is ontspannend: de bewegingen die je maakt helpen je spieren ontspannen. Het verlicht spanningen in je gezicht, maar ook hoofd- en nekpijn.
  • Het heeft een drainerende werking: het masseren van je huid helpt om vocht uit je gezicht weg te halen en daar is de gua sha het beste hulpmiddel voor. Bye bye pufiness!

LET'S GUA SHA!

Voor je van start gaat, is het belangrijk dat je huid grondig is gereinigd en je favoriete serum, olie of moisturizer is aangebracht. Zo beweegt de massage steen soepeler over je huid en neemt je huid de producten ook beter op.

gua-sha-gebruik-deel-1

Voorhoofd: Gebruik de platte kant en maak vloeiende bewegingen vanaf het midden van je wenkbrauwen tot aan je haarlijn. Vervolg daarna met bewegingen vanuit het midden van je voorhoofd naar je slapen toe.

Wenkbrauwen: Gebruik de gebogen kant en wrijf zachtjes over het gebied onder en boven je wenkbrauw. Start van binnen naar buiten uit en stop aan het wenkbrauwbot.

Ogen: Gebruik de platte kant en wrijf voorzichtig over de zone onder je ogen naar je slapen toe.

gua-sha-gebruik-deel-2

Wangen en jukbeenderen: Gebruik de platte kant. Start in het midden van je gezicht en wrijf met lichte druk naar buiten richting je oor. De gebogen kant kan je gebruiken voor je jukbeenderen.

Kaaklijn: Gebruik de gebogen kant, start bij het midden van je kin en wrijf dan richting je oorlel langs je kaaklijn.

Hals: Gebruik de gebogen kant en wrijf zachtjes van je kaaklijn naar het midden van je sleutelbeen.

EN NU ZELF AAN DE SLAG