geurfamilies

DE VERSCHILLENDE GEURFAMILIES

Stap één bij het kiezen van een nieuw parfum: begin bij het begin. Welke geur vind je wel lekker ruiken? Of met andere woorden: welke geurnoten ruik je graag in een parfum. Ook al bestaat ieder parfum uit verschillende ingrediënten, ze zijn telkens onder te verdelen in bepaalde geurfamilies. De bekendste zijn: citrus, bloemig, houtachtig, chypre, amber, aromatisch, gourmand en leder. Eens je weet bij welke familie je favoriete parfum hoort, zal je makkelijker een nieuwe geur vinden dat je bevalt!

Citrus geuren

Citrus geuren herken je meteen aan die prettige prikkeling in je neus. Vaak wordt er gebruik gemaakt van limoen, sinaasappel en bergamot. Ze zijn heerlijk verfrissend en geven je energiepeil een boost. Ben jij het zonnetje in huis? Dan is een citrus parfum de ideale aanvulling bij jouw sprankelend, vrolijk karakter!

Ontdek onze citrus geuren »

Bloemige geuren

Bloemige accenten zijn immens populair in de parfumwereld. Ze doen je denken aan een romantische ontmoeting en worden geassocieerd met schoonheid, romantiek en passie. Verlang jij na de laatste zomerdag alweer terug naar die fleurige tijden? Met een bloemig parfum geniet je heel het jaar door van dat zalig lente en zomergevoel!

Ontdek onze bloemige geuren »

Hout geuren

Hout geuren geven een gevoel van warmte. Ze hebben een sensueel, elegant karakter en bestaan voornamelijk uit noten zoals oud, cederhout, vetiver en sandelhout. Het is de ideale basis van je parfum, maar laten andere ingrediënten ook mooi tot hun recht komen. Weet je goed wat je wil in het leven? Dan past een houtachtig parfum goed bij jou en je energiek, levenslustig karakter!

Ontdek onze hout geuren »

Chypre geuren

Ruik jij graag noten als eikenmos, patchouli en bergamot? Dan is een chypre parfum iets voor jou. Deze unieke geur heeft een aards, ontspannend karakter. Chypre parfums zijn meer dan een geur, het is een verhaal van elegantie en avontuur. Misschien is dit jouw nieuwe signature scent?

Ontdek onze chypre geuren »

Amber geuren

Pittig. Sensueel. Kruidig. Amber parfums herken je meteen wanneer je ze ruikt. Ze zijn sensueel en vaak wat zwaarder dan je doorsnee parfum. Kruidige, exotische noten als musk, kaneel, vanille en amber creëren onweerstaanbare oosterse magie op je huid. Ze zijn ideaal om te dragen in het najaar of op een spannende date!

Ontdek onze amber geuren »

Gourmand zoete geuren

Gourmand geuren doen je denken aan zoete lekkernijen. De parfums ruiken bijna eetbaar door de heerlijke ingrediënten die gebruikt worden zoals karamel, chocolade of zelfs macarons! Het is misschien geen officiële geurfamilie, maar de foodies onder ons zullen deze bijzondere groep van parfums niet kunnen weerstaan!

Ontdek onze zoete geuren »

Aromatische geuren

Aromatische parfums, ook wel bekend als groene geuren, bevatten alles wat je kan waarnemen tijdens een wandeling in het bos. Denk aan houtsoorten, mossen, rozemarijn, lavendel en andere planten met een gras-kruidige geur. Parfums uit deze familie zijn fris, maar verfijnd en spreken vooral mannen aan. Ook al vinden de meeste vrouwen een mix van al deze noten ook erg aantrekkelijk.

Ontdek onze aromatische geuren »

Leder geuren

Stoer en sexy of net zacht en soepel: de contrasten in leder parfums zijn soms mind blowing. Laat je betoveren door de rijke aroma's die doen denken aan Russisch leder, suède, de binnenkant van een tas of zelfs een klassieke Chesterfield. Neem jij jou parfum collectie au serieus? Dan mag een leder parfum zeker niet ontbreken!

Ontdek onze leder geuren »