NL FR EN

Nieuws

Gelaat & Lichaam

Manieren om dagelijks SPF te gebruiken

Bescherm jezelf met SPF! SPF betekent eigenlijk Sun Protection Factor. De hoeveelheid SPF bepaald hoe lang je in de zon kan blijven zonder te verbranden. Smeer altijd genoeg want een dun laagje geeft minder bescherming. Uv-straling kan zorgen voor rimpels, pigmentvlekken, huidverslappingen en ook huidkanker. Om dit te voorkomen helpen we je graag een handje verder! Wist je trouwens dat er 2 soorten UV-stralen zijn?


UVA-stralen


De 'A' staat voor 'Aging'. Deze stralen zijn het hele
jaar door aanwezig en komen door wolken en glas. De
straling dringt diep door in de huid en hoe vaker we ons
hieraan blootstellen hoe groter de kans op een snelle
huidveroudering en de ontwikkeling van huidkanker.


uvb-stralen


De 'B' staat voor 'Burning'. Deze vormen slechts
5% van alle UV-stralen. UVB is vooral in de lente en de
zomer aanwezig. Dit zorgt ervoor dat we bruin
worden maar we moeten voorzichtig zijn want
anders is er een kans dat we verbranden. 


Zonnen zonder zorgen


We smeren ons dus altijd in! Kijk ook zeker na of je zonnecrème je zowel tegen UVA-als UVB-stralen beschermt. Ook in de schaduw smeer je best SPF, vaak laten bomen, parasols, ... nog veel UV-stralen door! Alsook weerkaatsen zonnestralen afhankelijk van de ondergrond, op het strand en aan het water ben je best extra voorzichtig, is gras daarentegen relatief veilig.

COOLA


COMFORT ZONE
SUN SOUL

LANCASTER
SUN BEAUTY

TIP!
Vergeet je lippen niet! Net als de rest van je huid zijn deze extra gevoelig voor UV-stralen. Wij raden aan om een lippenbalsem met SPF te gebruiken wanneer je voor een langere tijd wordt blootgesteld aan zonlicht. Kies voor een neutrale lippenbaslem of eentje met kleur.

 


make-up met spf is je BFF


Elke dag zonnecrème is een must! Maar wanneer je ook nog moisturizer, foundation en poeder wil gebruiken, kan het wel eens lastiger worden. Daarvoor zijn make-up producten met SPF de oplossing. De SPF in je foundation is even sterk als die in je zonnecrème. Echter zal je bijna nooit evenveel foundation (minstens een halve theelepel) als zonnecrème gebruiken en ben je dus nog niet optimaal beschermt. Gebruik daarom voor de zekerheid in de lente en de zomer altijd nog een zonnecrème onder je make-up. In de hefst en in de winter is make-up met SPF wél genoeg omdat de UV-index dan veel lager ligt.

LAURA MERCIER
TINTED MOISTURIZER NATURAL SKIN PERFECTOR SPF 30
JANE IREDALE
GLOW TIME PRO BB
CREAM SPF 25
BOBBI BROWN
SKIN LONG WEAR WEIGHTLESS
FOUNDATION SPF 15
 

TIP!
Voor wie in de lente en de zomer toch graag make-up draagt, kiest uiteraard best voor producten met SPF. Wanneer je je na een tijdje terug wil beschermen tegen de zon kan je kiezen voor een poeder met SPF om over je zonnecrème aan te bregen. Zo blijf je zowel beschermd, als er stralend uitzien. 

 

DAGCRÈME MET SPF


We gebruiken een dagcrème om onze huid te hydrateren en de huidbarrière te ondersteunen. Wanneer je ook de huidveroudering wilt tegengaan gebruik je best een dagcrème met SPF! De zon is namelijk verantwoordelijk voor 75% van onze huidveroudering. Aangezien we ons elke dag moeten beschermen is een dagcrème met SPF een slimme keuze!

CLINIQUE
SUPERDEFENSE FATIGUE
SPF 25

CLARINS
HYDRA-ESSENTIEL CREAM
SPF 15

ANNAYAKE
ULTRATIME ULTRADÉFENSE SOIN
ANTI-POLLUTION SPF 30

TIP!
Nog een product dat regelmatig gebruikt wordt zijn gezichtsprays met een beschermingsfactor in. Deze fijne nevels laten een dun, vaak onzichtbaar laagje achter op je huid. LET WEL OP: gebruik voldoende om je huid goed te beschermen tegen de zon, altijd in combinatie met je favoriete zonneproduct! 


SPF a day doesn't keep your tan away


Nu je weet hoe belangrijk SPF is kunnen we ook wat fabeltjes de wereld uit helpen:

1. Iedereen kan zonnebescherming gebruiken. 
2. Het is niet omdat je niet snel verbrand dat je geen zonnebescherming nodig hebt.
3. Sommige mensen denken dat je minder snel bruint met SPF maar dit is absoluut niet waar.
4. Je kan nog steeds mooi bruin worden terwijl je jezelf beschermt.