NL FR EN

Nieuws

How to: minimize pores

Ooit al eens in de spiegel gekeken en je afgevraagd hoe je die vervelende, zichtbare poriën doet verdwijnen? Maar lijkt niets te werken? We feel you! Wij klopten aan bij onze skin expertes en gingen voor jou op zoek naar antwoorden over hoe jij jouw poriën minder zichtbaar maakt.

PORIËN, WAT?

First things first: love them or hate them, je kan je poriën niet laten 'verdwijnen'. Ze zijn een essentiële laag voor onze huid die als het ware een doorgang vormen van de binnenkant van ons lichaam naar buiten.

Wat je leeftijd of huidtype ook is, een goede skincare routine kan een groot verschik maken in hoe je gelaat eruit ziet. Wanneer een porie er vergroot uitziet, wordt het eigenlijk (tijdelijk) uitgerokken door dode hudicellen, vuil en olie op je huid. We hebben echter goed nieuws voor je! Je kan er iets aan doen.

1 CLEANSE, cleanse, cleanse away


A clean skin is a happy skin. Dagelijks je gelaat goed reinigen is the way to go om je poriën schoon te houden. Het verwijderen van dode huidcellen, olie, vuil en make-up die in onze poriën komen vast te zitten, maakt een enorm verschil in hoe je huid eruit ziet en aanvoelt.

TIP: Leg voor het reinigen een warm washandje op je gelaat, zo komen je poriën extra open te staan, zodat je daarna alle vuiligheid makkelijk kan verwijderen.

DERMALOGICA
DAILY GLYCOLIC CLEANSER
MESOESTETIC
PURIFYING MOUSSE
AUGUSTINUS BADER
THE CLEANSING BALM

EVEN TER VERDUIDELIJKING:

Voelt je gezicht soms wat droog aan na het reinigen? Dit komt doordat cleansers de pH van je huid verlagen. Een toner zal niet alleen de pH terug normaliseren, maar ook een kleine hydratatieboost geven, zodat de volgende producten beter kunnen intrekken. Een toner met plantenextracten, zoals aloe vera, kan eventuele roodheid kalmeren en verminderen.

2 SCRUB JE SCHOOn


Wekelijks een scrub in je skincare routine opnemen zorgt voor extra cleansing en gaat er eveneens voor zorgen dat de verzorgingsproducten die je erna aanbrengt, beter absorberen.

Overdaad schaadt, één keer exfoliëren per week is voldoende om alle vuiligheid te verwijderen. Meer scrubben kan irritatie veroorzaken waardoor je poriën net groter gaan lijken en dat is nu wel het laatste wat we willen.

ANNAYAKE
EXFOLIANT LUMIÈRE
DERMALOGICA
DAILY MICROFOLIANT
COMFORT ZONE
ESSENTIAL SCRUB

3 KEEP YOUR HANDS OFF


je denkt er vaak niet aan, maar we doen het allemaal meerdere keren per dag... Door ons gelaat aan te raken kunnen de bacteriën en het vuil dat op onze handen zit in onze poriën gaan, waardoor deze verstopt raken en - je raadt het al - er groter uitzien dan dat ze werkelijk zijn. Je handen van je gezicht houden is dus de boodschap.

4 DON'T FORGET YOUR SPF


De zon breekt het collageen in onze huid af. Het is net door die collageen dat ons gelaat er strak en elastisch blijft uitzien. Zonnebescherming dragen is dus een echte must. Smeer je elke ochtend in met minimaal een SPF30 om goed beschermd te zijn - en nee, je foundation met SPF15 is niet genoeg.

REN SKINCARE
CLEAN SCREEN MINERAL SPF30
FACE SUNSCREEN
CLARINS
DRY TOUCH SUN CARE CREAM
SPF50 + FACE
MESOESTETIC
MESOPROTECH LIGHT WATER
ANTIAGING VEIL SPF50

5 VERWEN JEZELF MET DE JUISTE BEHANDELING


Een peeling werkt uitstekend om je poriën te verstevigen. Onze favoriet? De Mesopeel van Mesoestetic. Deze behandeling werkt in op de diepere huidlagen, verstevigt en geeft je een mooie glow!