NL FR EN

Nieuws

Tips & Tricks

Dit moet je weten over de houdbaarheid van je beauty producten

Diamonds are forever. Maar helaas is dat niet het geval voor beautyproducten zoals make-up en verzorging. Ontdek snel hoe je weet wanneer je jouw favoriete product moet vervangen voor ze slecht zijn én hoe je ze zeker tot de vervaldatum kan laten meegaan.

 

We kennen het allemaal wel, die crème die je jaren geleden kocht, staat al een tijdje in de kast. Maar toch vind je het zonde om dat laatste restje weg te gooien. Toch kan je dat maar beter wél doen. 

Is dat ene logo'tje op de achterkant van een product jou ook al opgevallen? Het is belangrijker dan je denkt! Ook beautyproducten hebben een vervaldatum, dus begin 2021 goed en update je skin care producten wanneer nodig.ALLE BEAUTYPRODUCTEN HEBBEN EEN HOUDBAARHEIDSDATUM


Zowat alle cosmeticaproducten bevatten conserveringsmiddelen (zo niet, wees dan extra voorzichtig!), na het openen van het product houdt de werking van deze ingrediënen ooit wel eens op. Wanneer dit juist gebeurt, hangt af van wanneer je het product voor het eerst hebt geopend en hoe het product is verpakt en opgeslagen.

 

Elk product is verschillend. Zo hebben de producten die water of plantenextracten bevatten in het algemeen de kortste houdbaarheidsdatum. En gaan producten die geen water bevatten, zoals poeders, dan weer veel langer mee.

 

 10 GEBODEN OM DE HOUDBAARHEID TE GARANDEREN


1. Gebruik bij voorkeur een pompflesje.

2. Vermijd rechtstreeks contact met het gezicht.

3. Kies voor een spateltje of lepeltje 
om het product uit de pot te halen.

4. Gebruik een borsteltje bij lipproducten.

5. Was je handen voor je het product aanbrengt.

 

6. Ontsmet lipproducten regelmatig.

7. Gebruik steeds een schone borstel én 
was deze minstens één keer per week.

8. Deel je producten niet met anderen.

9. Bewaar je producten op een koeledonkere plaats.

10. Sluit de verpakking altijd goed 
zodat er geen lucht bij het product kan.

 


HOE LANG KUN JE DE PRODUCTEN BEWAREN?

 

Dat ‘ene logo’tje achteraan het product’ noemen we ook wel de PAO (Period After Opening). Het bestaat uit een open potje, de letter M en een nummer. De letter M staat voor maand en het nummer verwijst naar het aantal maanden. 

 

Dit logo staat verplicht op elk cosmeticaproduct dat in Europa wordt verkocht. Hoewel het niet 100% nauwkeurig is, geeft het je toch een goede indicatie van wanneer je een product moet weggooien na opening. Iedereen gaat anders om met zijn/haar producten en hoe deze bewaard worden.

 

Daarom is nog belangrijker om je zintuigen te gebruiken. Ruikt je product ineens vreemd of erg chemisch, voelt het anders aan, begint het te klonteren, is het opvallend vloeibaar, ligt er plots een harder laagje op of heeft het een andere kleur? Dan gooi je het maar beter weg.

 

CHECKLIST:


Gemiddelde houdbaarheid 
van 
je verzorgingsproducten:


» cleanser: tot 1 jaar
» toner: 6 maanden tot 1 jaar
» crème & serum: 6 maanden tot 1 jaar
» exfoliant: 1 jaar
» lipbalsem: 1 jaar
» sample: 1 dag

 

 

Gemiddelde houdbaarheid 
van 
je make-up:

» foundation: 1 tot 1,5 jaar
» concealer: tot 1 jaar
» poeder: tot 2 jaar
» oogschaduw: 2 tot 3 jaar
» lipstick: 1 tot 2 jaar
» lipgloss: 1,5 jaar
» mascara: tot 3 maandenMEER FABULOUS BEAUTY INSPIRATIE:


MUSTHAVES VOOR
EEN STRALENDE BLIK »

 

AT HOME SPA ROUTINE »
 

VITAMINES EN ZUREN »